Capoeirales voor kinderen: ontdek je talenten

Kom een keer bij ons kijken en ontdek de basis van het spel. De combinatie van spel, muziek, acrobatiek en vechtkunst, maakt het een geweldige ervaring voor alle kinderen, zowel jongens als meisjes. Capoeira is voor iedereen!


 

gratis proefles capoeira voor kinderen!

gratis proefles capoeira amsterdam Leiden


 

Kidsles capoeira

Tijdens de kinderlessen bij Grilo Capoeira komen zowel beweging als muziek aan bod. Capoeira is bovenal een spel dat bedoeld is om plezier te hebben. Dat is immers het belangrijkste in de tijd dat kinderen opgroeien. Na een schooldag is de capoeirales een plek waar zij zich vrij kunnen bewegen en hun energie kwijt kunnen. Door het veelzijdige aanbod van capoeira, ontwikkelen zij zich op verschillende aspecten. Terwijl de kinderen vooral bezig zijn met plezier maken met de groep, worden zij ondertussen flexibeler, sterker en zelfverzekerder. Bij Grilo Capoeira krijgen zij de kans om uit hun schulp te kruipen en hun eigen talenten te ontdekken.

Beweging

Capoeira is uiterst geschikt voor een kind om zich fysiek verder te ontwikkelen. Bij de ontwikkeling speelt lichaamscoördinatie een belangrijke rol. Tijdens de kinderlessen wordt er aandacht besteed aan verschillende acrobatische bewegingen. De stoere capoeira moves worden doorgaans snel opgepakt en vervolgens maar wat graag gedemonstreerd aan familie, vriendjes en vriendinnetjes. Doordat capoeira plaatsvindt in een spelvorm tussen twee kinderen, leren ze om samen creatief te zijn en te reageren op elkaars bewegingen.

Muziek

Een belangrijk onderdeel van de lessen is de capoeiramuziek. De capoeiraliedjes hebben energieke ritmes waarop het spel wordt gespeeld. De muziek wordt gezamenlijk gemaakt door de kindergroep. Zij leren om de liedjes te zingen en om de muziekinstrumenten te bespelen. De tekst van de capoeiraliedjes is doorgaans in het braziliaans-portugees. Naast dat ze werken aan hun fysieke en muzikale ontwikkeling, komen de kids ook in aanraking met een nieuwe taal en cultuur.