Capoeirales: iedereen is welkom

Kom een keer bij ons kijken en ontdek de basis van het spel. De combinatie van spel, muziek, acrobatiek en vechtkunst, maakt het een geweldige ervaring voor jong en oud, man en vrouw. Capoeira is voor iedereen!


 

gratis proefles capoeira!

gratis proefles capoeira amsterdam Leiden


 

Capoeirales

Tijdens de lessen bij Grilo Capoeira komen zowel beweging als muziek aan bod. Door deze combinatie wordt je vanzelf vrolijk en zit je boordevol energie. Capoeira is bovenal een spel dat bedoeld is om plezier te hebben.

Fysiek

De capoeiratraining is een work out voor het complete lichaam. Alle fysieke aspecten komen eraan te pas. Naarmate je meer lessen gaat volgen, zul je merken dat je enorm snel vooruit gaat op gebied van kracht, conditie, coördinatie en flexibiliteit. Doordat capoeira een spel is waarin je constant op elkaar anticipeert en reageert, zullen ook je reflexen en concentratievermogen snel verbeteren. Daarnaast werk je aan je balans, je leert om in de meest uiteenlopende posities je evenwicht te vinden.

Muziek

Een belangrijk onderdeel van de capoeirales is de muziek. Capoeiramuziek bevat energieke ritmes, die de energie en het tempo van het spel bepalen. Je leert om de ritmes te spelen op verschillende percussie-instrumenten, waarbij aandacht wordt besteed aan de techniek en het ritmegevoel. De capoeiramuziek bevat veelal Braziliaans-Portugese teksten. Naast dat je werkt aan je fysieke en muzikale ontwikkeling, kom je ook in aanraking met een nieuwe taal en cultuur.